Obsessed With SEO & SEM

March 21-23, 2017

10 years of search marketing success

SMX West In-Person Networking – Monday, March 20, 2017

6:00 PM- 7:00 PM
(1 hour)

SPONSORED BY:

SMX West – Tuesday, March 21, 2017

Time SEO SEM

SPONSORED BY:

Retail & Local Boot Camp Plus Sessions
7:00 AM-9:00 AM (2 hr) Breakfast & Registration
9:00 AM-10:00 AM (1 hr) The Future Is Now: The Google Assistant
10:00 AM-10:45 AM (45 min) Refreshments
10:45 AM-12:00 PM (1 hr 15 min) AMP: The Next Generation
Focus: SEO
Level:

Thinking Outside The SEM Box

The Definitive Guide To Local Search Ranking Factors
Focus: SEO
Level:

Advertising In Maps: Unparalleled Local Context
Focus: SEM
Level:

Harnessing The Power Of Online Reviews
Focus: SEO
Level:

Keyword Research & Copywriting for Search Success
Focus: SEO
Level:

Oh, Quality Score We Love You
Excel With Bing

Noon-1:30 PM (1 hr 30 min) Lunch, Expo Hall & SMX Theater Opens
1:30 PM-2:45 PM (1 hr 15 min) Speaking In Tongues: Mastering Multinational Search
Focus: SEO
Level:

The Nine Billion Ads Of Search
Focus: SEM
Level:

The Rapidly Changing World Of Offline Targeting And Attribution
Focus: All
Level:

Link Building Fundamentals
Focus: SEO
Level:

Excel & Reporting Mastery
Excel With Bing

SEO: Ask Me Anything
Bruce Clay, Inc.

2:45 PM-3:15 PM (30 min) Refreshments & Expo Hall Time
3:15 PM-4:30 PM (1 hr 15 min) Optimizing Content For Voice Search & Virtual Assistants
Focus: SEO
Level:

Fun (And Profit!) With Dynamic Ads
Focus: SEM
Level:

Inside The Amazon Shopping Engine
Focus: SEM
Level:

Brick & Mortar's Secret Weapon: Search Data
Focus: All
Level:

Findability & Shoppability Beyond Google
Focus: All
Level:

Paid Search Fundamentals
Focus: SEM
Level:

Audience & Attribution Demystified
Excel With Bing

4:30 PM-4:45 PM (15 min) Refreshments & Expo Hall Time
4:45 PM-6:00 PM (1 hr 15 min) SEO & Social: A Match Made In Marketing Heaven
Focus: All
Level:

Always Be Testing To Always Be Closing
Focus: SEM
Level:

Getting The Most Out Of Google & Bing Shopping
Focus: SEM
Level:

Search Engine Friendly Web Design
Focus: SEO
Level:

Skinny on the Future of Bing Ads
Excel With Bing

6:00 PM - 7:00 PM (1 hr)

SPONSORED BY:

7:30 PM-9:30 PM (2 hr)
Janes of Digital
Venue: The GlassHouse
2 South Market St.
San Jose, CA 95113

SPONSORED BY:


SMX West – Wednesday, March 22, 2017

Time SEO SEM

SPONSORED BY:

Analytics & Conversion Plus Sessions
7:00 AM-9:00 AM (2 hr) Breakfast & Registration
8:00 AM-8:50 AM (50 min) Special Flash Session: Changes To AdWords Exact Match
9:00 AM-10:15 AM (1 hr 15 min) SEO For Google's Mobile-First Index & Mobile-Friendly World
Focus: SEO
Level:

Using Paid Search & Social Together To Deliver The Ultimate Knock-Out Punch
Focus: All
Level:

Conversion Rates & The Law of Diminishing Astonishment
Focus: SEM
Level:

Attribution In AdWords
Learn With Google

10:15 AM-10:45 AM (30 min) Refreshments, Expo Hall & SMX Theater Opens
10:45 AM-12:00 PM (1 hr 15 min) What SEOs Need To Know About Progressive Web Apps
Focus: SEO
Level:

What's New With Google Firebase App Indexing
Focus: SEO
Level:

The Great Debate: PWAs Or Apps?
Focus: SEO
Level:

Your Mobile PPC Sucks (But It Doesn't Have To!)
Focus: SEM
Level:

Your Retargeting Sucks (But It Doesn't Have To!)
Focus: SEM
Level:

Your Programmatic Sucks (But It Doesn't Have To!)
Focus: SEM
Level:

Google Analytics And The Rise Of (Free!) DIY Audience Marketing
Focus: All
Level:

How To Use Event Tracking To Improve Marketing Performance
Focus: All
Level:

Google Tag Manager: The Marketer's Essential Multi-Tool
Focus: SEO
Level:

AdWords Power Tools
Learn With Google

Noon-1:30 PM (1 hr 30 min) Lunch & Expo Hall Time
1:30 PM-2:45 PM (1 hr 15 min) Successful SEO Using Markup & Structured Data
Focus: SEO
Level:

What To Do When Google Can't Understand Your JavaScript
Focus: SEO
Level:

Future-Proofing Your SEO
Focus: SEO
Level:

Survive & Thrive With SMB PPC
Focus: SEM
Level:

Intelligent Bidding Using Non-SEM Marketing Data
Focus: SEM
Level:

The Lowdown On Google Customer Match
Focus: SEM
Level:

Attribution Success In A Cross-Device World
Focus: SEM
Level:

Reaching Your Audiences Across Display, YouTube & Gmail
Learn With Google

2:45 PM - 3:30 PM (45 min) Refreshments & Expo Hall Time
3:30 PM-4:45 PM (1 hr 15 min) Taking The Brand/Agency Partnership To The Next Level
Focus: SEO
Level:

Conquering Google Display & Gmail Ad Targeting
Focus: SEM
Level:

NO SESSION

Reach More Shoppers With Google Shopping
Learn With Google

7:30 PM-11:00 PM (3 hr 30 min)

Google Dance

Google is hosting a party for SMX West All Access attendees! Don't miss this incredible experience — affectionately known as Google Dance* — at the famed Googleplex campus. Learn more.

SMX West – Thursday, March 23, 2017

Time SEO SEM

SPONSORED BY:

Customer Clinic
7:30 AM-9:00 AM (1 hr 30 min) Breakfast & Registration
9:00 AM-10:15 AM (1 hr 15 min) Solving SEO Issues In Google's Post-Update World
Focus: SEO
Level:

Advanced Audience Targeting
Focus: SEM
Level:

Brands Talk Search Marketing
Focus: All
Level:

SEM Tune-Up Clinic With The SMX Mechanics
Focus: SEO
Level:

10:15 AM-10:45 AM (30 min) Refreshments
10:45 AM-12:00 PM (1 hr 15 min) AMA With Google Search
Focus: SEO
Level:

How To Find, Hack & Build Great AdWords Scripts
Focus: SEM
Level:

Creating a Customer-Driven Content Strategy
Focus: All
Level:

Protecting Your Brand In The Era Of Fake News
Focus: SEM
Level:

Consumer-Led Change: How To Stay Relevant & Build Success
Focus: All
Level:

SEO Site Clinic
Focus: SEO
Level:

12:00 PM-1:00 PM (1 hr) Lunch
1:00 PM-2:00 PM (1 hr) Tis The Season: SEO For Annual Events
Focus: SEO
Level:

Winning At Organic Search By Taking SERP Market Share
Focus: SEO
Level:

How Brands Test Their PPC Ads
Focus: SEM
Level:

Maximizing Performance By Testing And Optimizing Paid Search Ads
Focus: SEM
Level:

The New 1+1=3: Using Search Marketing to Amplify TV Buys
Focus: All
Level:

SEO & PPC In Trademark Law: The High Price Of What You Don't Know
Focus: All
Level:

Social Media Clinic
Focus: SEM
Level:

2:00 PM-2:15 PM (15 min) Break
2:15 PM-3:15 PM (1 hr) Meet The SEOs
Focus: SEO
Level:

Updating Your SEM Toolbox With New Shiny Tools
Focus: SEM
Level:

NO SESSION

Link Building Clinic
Focus: SEO
Level:

3:15 PM-3:30 PM (15 min) Break
3:30 PM-4:15 PM (45 min) Best Of Show / Key SMX Takeaways

Focus alerts you to the topic categories of each session:

  • "SEO" sessions focus on using search engine optimization (SEO) to generate traffic from the "free," "organic," "natural" or "editorial" listings.
  • "SEM" sessions focus on generating traffic through paid search advertising, sometimes also called PPC (pay-per-click) advertising.
  • "BOTH" are sessions are about issues applicable generally to search marketing overall, covering both SEO and SEM issues.

Level indicates how much knowledge you need to benefit most from the session:

"ANY" sessions are suitable for those with any skill level in SEM. Beginners will understand what's explained, but the sessions are also helpful to intermediate and advanced people.

"INTERMEDIATE" sessions are designed for those with working experience in search marketing. Don't feel you're intermediate level? If you've attended sessions in the SMX Boot Camp track, you'll be better prepared for intermediate sessions.

"EXPERT" sessions are for experienced search marketing pros. These sessions assume a high level of knowledge and don't stop to explain the basics.

Tell me more about SMX West!

Get insider announcements, exclusive offers and breaking news.

Back to Top