SMX East 2017 Agenda At A Glance

 

SMX East In-Person Networking – Monday, October 23, 2017

6:00 PM- 7:30 PM
(1.5 hours)

SPONSORED BY:

SMX East – Tuesday, October 24, 2017

Time SEO SEM

SPONSORED BY:

Mobile/Local/Retail Search Marketing Boot Camp Classroom Track
Solutions Track
7:00 AM-9:00 AM (2 hr) Breakfast & Registration
8:15 AM-8:45 AM (30 min) Google Unveils New Online-To-Offline Ads Innovations
Google

9:00 AM-10:15 AM (1 hr 15 min) ADVANCEDSEO Ranking Factors In 2017: What's Important, What's Not
Focus: SEO


INTERMEDIATEThe Art & Science Of Crafting Successful Ads
Focus: SEM


INTERMEDIATEShopping Campaign Tips & Tricks You'll Want To Own
Focus: SEM


BEGINNERKeyword Research & Copywriting For Search Success
Focus: All


The Art and Science of Bing Ads Automation
Excel With Bing

Mastering SEO Silos
Bruce Clay, Inc.

10:15 AM-10:45 AM (30 min) Refreshment Break
10:45 AM-12:00 PM (1 hr 15 min) INTERMEDIATEWhy Going Global Is Essential To Your Business
Focus: All


ADVANCEDSpeaking In Tongues: Mastering Multinational Search
Focus: All


INTERMEDIATEHow to Maximize & Measure Performance on the Google Display Network
Focus: SEM


INTERMEDIATEThe Definitive Guide To Local Search Ranking Factors
Focus: SEO


BEGINNERHarnessing The Power Of Online Reviews
Focus: SEO


ADVANCEDTop Ranking Factors For Service Based Businesses
Focus: SEO


BEGINNERPaid Search Fundamentals
Focus: SEM


Geek Out with Advanced (Yet Practical) Excel Tips for PPC
Excel With Bing

What Is Customer First Advertising? Why Should I Care?
Amazon Marketing Services

Noon-1:30 PM (1 hr 30 min)
Lunch, Expo Hall & SMX Theater Opens

Expo Hall
SPONSORED BY:

1:30 PM-2:45 PM (1 hr 15 min) INTERMEDIATEGetting AMPed: Essential Info About Google Accelerated Mobile Pages
Focus: SEO


INTERMEDIATEMust-Have Reports For Search Advertisers
Focus: SEM


INTERMEDIATEFinding Feed-Driven Retail Success Beyond Bing & Google
Focus: SEM


BEGINNERLink Building Fundamentals
Focus: SEO


The Value of Search: Powered by Bing Ads Insights
Excel With Bing

The Age of Search Beyond Keywords
LiveRamp

2:45 PM - 3:30 PM (45 min)
Refreshments & Expo Hall Time

Expo Hall
SPONSORED BY:

3:30 PM-4:45 PM (1 hr 15 min) INTERMEDIATEAMP: Do Or Die?
Focus: SEO


BEGINNERPaid Search & Social: Twin Children Of Different Mothers
Focus: SEM


INTERMEDIATEOnline-to-Offline Attribution: Google, Facebook & Beyond
Focus: All


BEGINNERSearch Engine Friendly Web Design
Focus: SEO


Building a Bot with Bing
Excel With Bing

How Machine Learning is Changing the Content Game Right Now
Stone Temple Consulting

4:45 PM-6:00 PM (1 hr 15 min)
Expo Hall Reception

SPONSORED BY:

6:00 PM-7:00 PM (1 hr)
7:30 PM- 9:30 PM
(2 hours)
Janes of Digital
Venue: Studio 450
450 W 31st St, Floor 12,
New York, NY 10001
Pre-register today as space is limited.
http://www.janesofdigital.org

SPONSORED BY:


SMX East – Wednesday, October 25, 2017

Time SEO SEM

SPONSORED BY:

Brand/Strategies Classroom Track
Solutions Track
7:00 AM-9:00 AM (2 hr) Breakfast & Registration
9:00 AM-10:00 AM (1 hr) BEGINNERKeynote: Search Marketers Are The Trailblazers In The Emerging Martech Era
10:00 AM-10:45 AM (45 min)
Refreshments, Expo Hall & SMX Theater Opens

Expo Hall
SPONSORED BY:

10:45 AM-12:00 PM (1 hr 15 min) ADVANCEDWhat's New With Markup & Structured Data
Focus: SEO


ADVANCEDMigration Best-Practices: Successfully Relaunching Your Website
Focus: SEO


INTERMEDIATEThe Power of Featured Snippets in 2017
Focus: SEO


ADVANCEDBreakthrough SEM Testing Tactics
Focus: SEM


INTERMEDIATEBrands Talk Search Marketing
Focus: All


AdWords in 2017: Audiences, Ads and the New AdWords Experience
Learn With Google

What Is Customer First Advertising? Why Should I Care?
Amazon Marketing Services

Noon-1:30 PM (1 hr 30 min)
Lunch, Expo Hall & SMX Theater Time

Expo Hall
SPONSORED BY:

1:30 PM-2:45 PM (1 hr 15 min) INTERMEDIATESEO & Social: A Match Made In Marketing Heaven
Focus: All


ADVANCEDTaking Audience Targeting To The Next Level
Focus: SEM


ADVANCEDMan + Machine: Exploring The Brave New Universe For Today's Online Marketers
Focus: All


An Inside Look at Google Attribution
Learn With Google

SEO Evolution of Predictive Modeling and Simulation for Holistic Analysis
Iquanti

2:45 PM - 3:30 PM (45 min)
Refreshments & Expo Hall Time

Expo Hall
SPONSORED BY:

3:30 PM-4:45 PM (1 hr 15 min) ADVANCEDSEO For Google's Mobile-First Index & Mobile-Friendly World
Focus: SEO


INTERMEDIATEFaster & Smarter: Moving From Manual to Automated SEM Campaign Management
Focus: SEM


ADVANCEDMarketing Partners: Essential Allies Or Necessary "Frenemies?"
Focus: All


Reaching Your Audience Across Display & Gmail
Learn With Google


Turning More Clicks into Conversions with Google Optimize
Learn With Google

SMX East – Thursday, October 26, 2017

Time SEO SEM

SPONSORED BY:

Analytics & Conversion Clinic
7:30 AM-9:00 AM (1 hr 30 min) Breakfast & Registration
9:00 AM-10:15 AM (1 hr 15 min) INTERMEDIATEAll Google Manual Penalties Explained
Focus: SEO


ADVANCEDThe Powerful (And Delicate) Art of Targeting Individuals
Focus: SEO


ADVANCEDHow Cisco Harnesses The Power Of SEO For Digital Transformation
Focus: SEO


INTERMEDIATEB2B SEM: Meeting Specific Challenges With Really Smart Tactics
Focus: SEM


ADVANCEDHow To Develop Multichannel Attribution Models That Move The Needle
Focus: SEM


INTERMEDIATESEO Site Clinic
Focus: SEO


10:15 AM-10:45 AM (30 min) Refreshment Break
10:45 AM-12:00 PM (1 hr 15 min) ADVANCEDJavaScript & PWAs: What SEOs Need To Know
Focus: SEO


INTERMEDIATEUnleashing The Power Of Online Video Ads
Focus: SEM


INTERMEDIATEConversion Optimization: Turning Quick Wins Into Winning Streaks
Focus: SEM


INTERMEDIATESocial Media Clinic
Focus: SEO


Noon-1:00 PM (1hr) Lunch
1:00 PM-2:15 PM (1 hr 15 min) INTERMEDIATEAMA With Google Search
Focus: SEO


INTERMEDIATECompetitive Research For SEM
Focus: SEM


INTERMEDIATESEM Analytics: Giving Your Educated Guesses An Advanced Degree
Focus: SEM


INTERMEDIATESEM Tune-Up Clinic With The SMX Mechanics
Focus: SEO


2:15 PM-2:30 PM (15 min) Refreshment Break
2:30 PM-3:30 PM (1 hr) ADVANCEDMeet The SEOs
Focus: SEO


INTERMEDIATEPaid Search Roundtable
Focus: SEM


INTERMEDIATEAnalytics Clinic
Focus: All


BEGINNERLink Building Clinic
Focus: SEO


3:30 PM-3:45 PM (15 min) Session Break
3:45 PM-4:45 PM (1 hr) INTERMEDIATEBest Of Show: Top SMX Takeaways
Back to Top